Hej!
Igår tillagade jag en rätt som jag sett fram emot länge. Pasta med olivolja, vitlök, lök, musslor och persilja. Jag körde på känsla denna gången, jag har nu också fått min italienska vän recept som jag ska köra nästa gång. Resultatet blev jag nöjd med, blir fler gånger.
Vad som behövs är för 2 port:
Spaghetti, ca 300-400gr
Olivolja, mycket (bra kvalité)
Lök, ca 1
Vitlök, 1 klyfta
Persilja, helst färsk
Chili, 0,5-1
Citron (jag använde citronolivolja från sydafrika)
Musslor, helst färska blåmusslor
Vitt vin, ca 1-2 dl
Salt och peppar efter smak

Tillaga:
Krävs någorlunda bra synk mellan att ha spaghettin färdigkokt och ha musslorna färdig kokta.
1. Sätt på vattnet till spaghettin och salta.
2. Hacka lök, vitlök och chili.
3. Häll olivolja i pannan, riktligt.
4. Fräs upp löken, vitlök och chilin. De ska bli gyllengula.
5. Lägg i pastan.
6. Lägg i musslorna, låt ligga någon minut, så det börjar koka.
7. Tillsätt vitt vin. Låt koka upp en kort stund.
8. När pastan är klar, gärna lite innan utsatt tid, svep ner bland musslorna, löken, vitlöken och chilin. Rör runt rejält.
9. Tillsätt persiljan.
10. Det ska få stå en stund så pastan drar åt sig av smakerna.
11. Servera med riven parmensan ost och ev. droppa citron över.
12. Bon apetit!
Igår tillagade jag en rätt som jag sett fram emot länge. Pasta med olivolja, vitlök, lök, musslor och persilja. Jag körde på känsla denna gången, jag har nu också fått min italienska vän recept som jag ska köra nästa gång. Resultatet blev jag nöjd med, blir fler gånger.
Vad som behövs är för 2 port:
Spaghetti, ca 300-400gr
Olivolja, mycket (bra kvalité)
Lök, ca 1
Vitlök, 1 klyfta
Persilja, helst färsk
Chili, 0,5-1
Citron (jag använde citronolivolja från sydafrika)
Musslor, helst färska blåmusslor
Vitt vin, ca 1-2 dl
Salt och peppar efter smak
Tillaga:
Krävs någorlunda bra synk mellan att ha spaghettin färdigkokt och ha musslorna färdig kokta.
1. Sätt på vattnet till spaghettin och salta.
2. Hacka lök, vitlök och chili.
3. Häll olivolja i pannan, riktligt.
4. Fräs upp löken, vitlök och chilin. De ska bli gyllengula.
5. Lägg i pastan.
6. Lägg i musslorna, låt ligga någon minut, så det börjar koka.
7. Tillsätt vitt vin. Låt koka upp en kort stund.
8. När pastan är klar, gärna lite innan utsatt tid, svep ner bland musslorna, löken, vitlöken och chilin. Rör runt rejält.
9. Tillsätt persiljan.
10. Det ska få stå en stund så pastan drar åt sig av smakerna.
11. Servera med riven parmensan ost och ev. droppa citron över.
12. Bon apetit!
Comments