Fick lära mig många bra saker om råvaror och grillning.
Bland annat att det bästa resultatet får man med en klot-grill där du inte har kol överallt. Se till att få grillyta och lägg sedan på stället utan kol undertill, sedan stäng locket och matbiten kommer få en bra smak.
Här kommer några av favoriterna från kvällen.
Lammracks
Vi gjorde två torra kryddblandningar. Tog lammrackens vid 58 grader, dom smälte i munnen.
Kryddblandning 1:
Torkad fänkål, riven citronskal och färsk hackad timjan.
Blanda ihop och kör i någon form av "torr-kvarn".
Kryddblandning 2:
Röd chili, färsk persilja, rå socker och svartpeppar.
Blanda ihop och kör i någon form av "torr-kvarn"
Jag gillade blandning nummer 2 bäst!
Blåmusslor
Tvätta och rensa dom färska musslorna. Släng dom som är skadade och öppna.
Lägg musslorna på grillen och sedan är dom klara när dom öppnar på sig.
Kan man äta dem direkt eller lägga ner dem i en marinad om så önskas. Mycket mulligt!
Annat grill-tips, undvik marinerat, använd glace istället! Köp aldrig färdig marinerat kött!
Bland annat att det bästa resultatet får man med en klot-grill där du inte har kol överallt. Se till att få grillyta och lägg sedan på stället utan kol undertill, sedan stäng locket och matbiten kommer få en bra smak.
Här kommer några av favoriterna från kvällen.
Lammracks
Vi gjorde två torra kryddblandningar. Tog lammrackens vid 58 grader, dom smälte i munnen.
Kryddblandning 1:
Torkad fänkål, riven citronskal och färsk hackad timjan.
Blanda ihop och kör i någon form av "torr-kvarn".
Kryddblandning 2:
Röd chili, färsk persilja, rå socker och svartpeppar.
Blanda ihop och kör i någon form av "torr-kvarn"
Jag gillade blandning nummer 2 bäst!
Blåmusslor
Tvätta och rensa dom färska musslorna. Släng dom som är skadade och öppna.
Lägg musslorna på grillen och sedan är dom klara när dom öppnar på sig.
Kan man äta dem direkt eller lägga ner dem i en marinad om så önskas. Mycket mulligt!
Annat grill-tips, undvik marinerat, använd glace istället! Köp aldrig färdig marinerat kött!
Comments