För att avsluta arbetsveckan med lite lyx tillagade jag helstekt oxfile med smörstekta färska gröna sparrisar och Lallerstedts bearnaiesås.
Oxfilen var inköp sen i nyår och fryst, inte optimalt, då köttet tappar sin form och köttsaft när man tinar upp biten.
Stekte upp oxfile i grillpannan med svartpeppar och salt. Därefter satte jag in biten i ugnen som stod på 100 grader. Ugnstermometern inställd på 50 grader. Köttet blev ljuvligt! Sedan tillsammans med den absolut bästa bearnaisesåsen som går att köpa och dom fina sparrisarna - absoluta paradiset för en köttälskare!
Till måltiden drack vi ett toscanskt vin, Le Volte, nr 32472, 159kr.
Vinet var en höjdare, hyfsat tungt, lagom balanserat, eldigt, lite pepprigt, gick både bra till maten och utan maten. Härlig eftersmak och kan nog bli bättre med några års lagring. Betyget blir 4 av 5!
Oxfilen var inköp sen i nyår och fryst, inte optimalt, då köttet tappar sin form och köttsaft när man tinar upp biten.
Stekte upp oxfile i grillpannan med svartpeppar och salt. Därefter satte jag in biten i ugnen som stod på 100 grader. Ugnstermometern inställd på 50 grader. Köttet blev ljuvligt! Sedan tillsammans med den absolut bästa bearnaisesåsen som går att köpa och dom fina sparrisarna - absoluta paradiset för en köttälskare!
Till måltiden drack vi ett toscanskt vin, Le Volte, nr 32472, 159kr.
Vinet var en höjdare, hyfsat tungt, lagom balanserat, eldigt, lite pepprigt, gick både bra till maten och utan maten. Härlig eftersmak och kan nog bli bättre med några års lagring. Betyget blir 4 av 5!

Comments