Sköna dagar i svärföräldrarnas sommarhus skapar ett sug efter god mat.
Grillade lammracks med torr-rub och mustig rödvin
Färska lammracks från Nya Zeeland. Valde att göra en torr-rub på mitt klassiska recept med persilja, chili och socker (helst rå). Hacka och rör ihop, sedan rubba in köttet med milda rörelser. Låt stå en kort stund innan grillningen.

Färdig grillade lammracks. Tog dem vid 58 grader. Började med att grilla dem direkt, för att sedan gå över till indirekt. Var nog ganska varmt i grillen då det gick ganska snabbt. Dock blev dom nästan lika saftiga som när man gör dem i ugnen på 75 grader.
Till lammracksen drack vi en Shiraz från Australien, McLaren Vale. Den var som jag förväntat mig, pepprig och bra vaniljtoner, men nästan för snäll. Fortfarande är Walk on the Wild Side min Australien favorit.
Pasta med musslor
Slängde ihop en pasta med musslor och räkor på hemmagjord räkfond, den blev ganska god.
Grillade lammracks med torr-rub och mustig rödvin
![]() |
Färska lammracks från Nya Zeeland. Valde att göra en torr-rub på mitt klassiska recept med persilja, chili och socker (helst rå). Hacka och rör ihop, sedan rubba in köttet med milda rörelser. Låt stå en kort stund innan grillningen.

Färdig grillade lammracks. Tog dem vid 58 grader. Började med att grilla dem direkt, för att sedan gå över till indirekt. Var nog ganska varmt i grillen då det gick ganska snabbt. Dock blev dom nästan lika saftiga som när man gör dem i ugnen på 75 grader.
Till lammracksen drack vi en Shiraz från Australien, McLaren Vale. Den var som jag förväntat mig, pepprig och bra vaniljtoner, men nästan för snäll. Fortfarande är Walk on the Wild Side min Australien favorit.
Pasta med musslor
Slängde ihop en pasta med musslor och räkor på hemmagjord räkfond, den blev ganska god.
Comments