Idag fyllde min härliga farfar 90 år och för att fira honom åkte vi i släkten till Billeberga, närmare bestämt Farbror Elofs skafferi. Restaurangen har varit nämnd och omskriven i olika forum, men jag hade inga förväntningar eller förutfattade åsikter.
Stället i sig själv var ganska annorlunda, framförallt inredningen som mixats ihop.
Måltiden vi åt var söndagsmiddagen och jag fick för första gången testa på en jordärtsoppa - den var helt underbar! Måste testa den hemma sen helt enkelt.
Varmrätten var också smakrik och vällagad. Totalt sett en mycket bra måltid och trevligt sällskap. Jag rekommenderar ett besök i Billeberga!
Mitt betyg är 4 av 5.
Menyn
Förrätt: Jordärtskockssoppa på skockor från trädgården, hemkörd örtolja
Varmrätt: Lågtempererad ,kalvinnalår från Sunnartorps gård,klassisk gräddsås,syltadgurka i timjan,potatiscrem,rotfrukter.
Dessert: Chokladtart med hallonsorbet.
Stället i sig själv var ganska annorlunda, framförallt inredningen som mixats ihop.
Måltiden vi åt var söndagsmiddagen och jag fick för första gången testa på en jordärtsoppa - den var helt underbar! Måste testa den hemma sen helt enkelt.
Varmrätten var också smakrik och vällagad. Totalt sett en mycket bra måltid och trevligt sällskap. Jag rekommenderar ett besök i Billeberga!
Mitt betyg är 4 av 5.
Menyn
Förrätt: Jordärtskockssoppa på skockor från trädgården, hemkörd örtolja
Varmrätt: Lågtempererad ,kalvinnalår från Sunnartorps gård,klassisk gräddsås,syltadgurka i timjan,potatiscrem,rotfrukter.
Dessert: Chokladtart med hallonsorbet.
Comments