Hej!
Någon helg sedan provade jag att laga ugnsstekt ankbröst. Jag blev ganska nöjd med resultatet. Jag hämtade en flaska Pinot Noir från vinkällaren till ankan.
Ankbrösten var tyvärr fruset, men det verkar dom vara på dom flesta ställena.
När ankbrösten var rumstempererat så gjorde jag små snitt i skinnsidan, och sedan så marinerade jag den med rivet skal från citron, lime och apelsin. Jag smörjde in själva bröstet och avslutade med lite salk och peppar. Därefter ner med ankan i stekpannan på lagom värme, först på skinnsidan. När ankbrösten fått en fin färg var det bara att sätta dem i ugnen (på 70 grader) och i med ugnstermometern.
Jag hade velat ta ankan vid 60 grader, men efter kompromiss blev det 65 grader. Då var ankan lite rosa fortfarande, dock hade jag nog själv föredragit 60 grader.
Du kan se ankan på bilderna nedan. Till ankan hade vi förutom Pinot Noir (Spy Valley från Nya Zeeland, 179kr) en potatisgratäng med chevre, sallad och rödvinssås.
Gott!

Någon helg sedan provade jag att laga ugnsstekt ankbröst. Jag blev ganska nöjd med resultatet. Jag hämtade en flaska Pinot Noir från vinkällaren till ankan.
Ankbrösten var tyvärr fruset, men det verkar dom vara på dom flesta ställena.
När ankbrösten var rumstempererat så gjorde jag små snitt i skinnsidan, och sedan så marinerade jag den med rivet skal från citron, lime och apelsin. Jag smörjde in själva bröstet och avslutade med lite salk och peppar. Därefter ner med ankan i stekpannan på lagom värme, först på skinnsidan. När ankbrösten fått en fin färg var det bara att sätta dem i ugnen (på 70 grader) och i med ugnstermometern.
Jag hade velat ta ankan vid 60 grader, men efter kompromiss blev det 65 grader. Då var ankan lite rosa fortfarande, dock hade jag nog själv föredragit 60 grader.
Du kan se ankan på bilderna nedan. Till ankan hade vi förutom Pinot Noir (Spy Valley från Nya Zeeland, 179kr) en potatisgratäng med chevre, sallad och rödvinssås.
Gott!
Comments