Jag har bestämt mig för att försöka prova mig fram till den bästa hemmagjorda burgaren under sommaren. Som så oftast i matlagning, är det råvarorna till största delen som avgör resultatet.
Idag föll provet på högrev som jag köpte på Ica Malmborgs vid Erikslust. Jag förbeställde ca 1kg högrev (som kostade ca 80kr). Liten besvikelse när jag såg högrevet var fettmängden, jag hade hoppats på mer fettmängd. Högrev är en bra bit med stor andel fettmängd generellt.
Nåväl, inget att hänga upp sig alltför mycket på.
Jag blandade högreven med ett paket strimlad bacon, några droppar Worchestersås och riven peppar.
Baconen för att få lite rökighet och högre fettmängd. Worchestersåsen som också ger rökighet och fyllighet i smaken. Annars är målet att få en saftig köttsmak och inte av en massa annat.
Se blandningen i bilden ovan.
Ingredienser:
1kg malen högrev
1 paket Scan Bacon (hackade den i småbitar)
Några droppar Worchester sås
Peppar
Efter att ha blandat färsen med händerna, så gick jag på uppgiften att forma burgarna. Det blev 9st totalt som jag la upp på en form med bakplåtspapper. Se resultatet nedan.
Därefter tände jag grillen och lät köttet få ligga ute i rumstemperaturen, viktigt köttet inte är kallt när man ska tillaga det.
Grillade burgarna lagom, nästan för välstekta, och kände på dem när dom var klara.
Resultatet blev fantastikt, helt otroligt saftiga burgare med liten ton av rökighet. Dom bästa jag gjort hemma än så länge. Högrevet från Malmborgs höll måttet.
Burgaretestet har börjat bra. Ska bli spännande att följa och experimentera.
Comments