Skip to main content

Del1 av sommarens burgaretest: Högrevsprov

Jag har bestämt mig för att försöka prova mig fram till den bästa hemmagjorda burgaren under sommaren. Som så oftast i matlagning, är det råvarorna till största delen som avgör resultatet.

Idag föll provet på högrev som jag köpte på Ica Malmborgs vid Erikslust. Jag förbeställde ca 1kg högrev (som kostade ca 80kr). Liten besvikelse när jag såg högrevet var fettmängden, jag hade hoppats på mer fettmängd. Högrev är en bra bit med stor andel fettmängd generellt.
Nåväl, inget att hänga upp sig alltför mycket på.


Jag blandade högreven med ett paket strimlad bacon, några droppar Worchestersås och riven peppar.
Baconen för att få lite rökighet och högre fettmängd. Worchestersåsen som också ger rökighet och fyllighet i smaken. Annars är målet att få en saftig köttsmak och inte av en massa annat.
Se blandningen i bilden ovan.

Ingredienser:
1kg malen högrev
1 paket Scan Bacon (hackade den i småbitar)
Några droppar Worchester sås
Peppar

Efter att ha blandat färsen med händerna, så gick jag på uppgiften att forma burgarna. Det blev 9st totalt som jag la upp på en form med bakplåtspapper. Se resultatet nedan.



















Därefter tände jag grillen och lät köttet få ligga ute i rumstemperaturen, viktigt köttet inte är kallt när man ska tillaga det.

Grillade burgarna lagom, nästan för välstekta, och kände på dem när dom var klara.





Resultatet blev fantastikt, helt otroligt saftiga burgare med liten ton av rökighet. Dom bästa jag gjort hemma än så länge. Högrevet från Malmborgs höll måttet.

Burgaretestet har börjat bra. Ska bli spännande att följa och experimentera.

Comments

Popular posts from this blog

Malmös bästa burgare - början av en lista....

Cocks and Cows. Har nu under några månader provat runt olika burgarställen i Malmö. Vill ju kunna bestämma mig för Malmös bästa burgare. Under denna tiden har jag insett att det borde eventuellt delas in i två kategorier, en där man äter med händer (som man bör göra) eller där man äter med bestick (mer restaurang). Trevliga nytillskott i Malmö är Surf Shack och Vigårda, som välkomnas varmt till burgarscenen i Malmö. Har även hunnit prova en burgare i Köpenhamn på Cooks and Cow som dock var en besvikelse. Min inställning är att ge alla ställena två chanser för att undvika att jag är påverkad eller att stället just har en dålig dag när jag är där. Min lista över Malmö bästa burgare Casual Streetfood -  bra köttsmak och bra bröd. Smakar mums! Tog deras classic fast bara med lök+ost+majo. Eftersmaken är precis den härliga och goda som jag eftersöker. Köttbaren -  bra köttsmak, men mindre bra bröd. Lite dyrare än Casual dessutom.  Surf Shack -  brödet ä...

Höga kusten och kändisar

Nu sitter vi i en stuga med utsikt över Höga kusten, några km från Höga kusten bron. Det regnar utanför och vi har tända ljus i stugan, mysigt! Skaldjursbuffe på Ulvön Igår var på Ulvön, som ligger i skärgården utanför Höga kusten. Vi tog båten och njöt av vyerna. På ön gick vi runt och ut på Lotsberget med magnifik utsikt. På ön åt vi en skaldjursbuffe med strömning. Det steka och inlagda strömningen var superb! Det var stor hets bland folket på buffen, att folk inte kan slappna av på sin semester. Efter Ulvön, där vi hade skönt sommarväder, åkte vi och tittade på Höga kusten bron. Därefter blev det till en camping och hyra en liten mysig stuga, eftersom det skulle regna. Stugan var mysig, men affären var stängd, så det fick bli macken och där hittade vi bara varmkorv. Det blev gott och med en flaska rött från Italien så var vi glada. Ulvön är känd för sin surströmming. Kändisar... vi har sett några kändisar på vår tur nu. # Naken-Janne bodde bredvid oss på campingen i Höga kusten. # ...

Gluten fri pannkaka

Har provat olika varianter för gluten fri pannkaka till mina döttrar för att dra ner på det vita mjölet. Min favorit än så länge är att använda bovete, finns ett bra recept här http://www.kungsornen.se/recept/pannkaka/sota-vaffelrecept/bovetepannkakor-glutenfritt/