Några goda vänner anordnade en matlagningskväll.
Jag tog del av förrätten som vi valde att göra en kräftsoppa med tillagad kräftfond sen tidigare.
I soppan la vi i räkor och hemma kokta blåmusslor.
Soppan blev kanon god.
Vi reducerade kräftfonden och hällde i lite italiensk konjak. När fonden var reducerad hällde vi i grädde (den riktiga) och lite creme fraiche. Lät det koka upp, tillsatte salt och peppar. När den var redo, så körde vi hand vispen, det gjorde soppan luftig och fin. I mellan hade vi skalat fina räkor och kokat upp blåmusslor (med vin som bas). Hällde upp soppan och la i räkorna och musslorna. Smakade ljuvligt efteråt.
Soppan blev kanon god.
Vi reducerade kräftfonden och hällde i lite italiensk konjak. När fonden var reducerad hällde vi i grädde (den riktiga) och lite creme fraiche. Lät det koka upp, tillsatte salt och peppar. När den var redo, så körde vi hand vispen, det gjorde soppan luftig och fin. I mellan hade vi skalat fina räkor och kokat upp blåmusslor (med vin som bas). Hällde upp soppan och la i räkorna och musslorna. Smakade ljuvligt efteråt.
Comments