Published with Blogger-droid v1.6.8
Axel, jag och den Långe gav oss på att göra hemmagjord moules frites.
En blandning med grädde och en utan grädde.
Receptet med grädde för 1-2 personer. (utan grädde, så tog vi mer vin och hade hackad vitlök i)
Courtesey från Anders Rundegren.
1st nät med musslor (stor kastrull rekommenderas varmt)
0.3l Marlborough Sauvignon Blanc - inte Chardonnay!!
0.3l Vispgrädde
1st Fiskbuljongtärningar
1/2 st Stjälkselleri
1/2 st Persilja
Förbered musslorna noga genom att tvätta dem och sortera bort dom som är öppna.
Hacka sellerin i 1cm skivor och lägg ner dessa samt grädde, vin, buljong och persilja i kastrullen. Låt koka upp lätt, lägg därefter i musslorna så snabbt du kan. Ångkoka dem i ca 5 min under tiden du rör runt i grytan, majoriteten av musslorna ska ha öppnat sig och därefter kokar du ca 30-60 sekunder till på låg värme (al dente eftersträvas).
bon aptetit!
Resultatet blev kanonbra!
Comments