Lagade en tre rätters middag i lördags som jag och förhoppningsvis gästerna var nöjda med.
Förrätt: Ugnstekt anka på en bädd av sallad med dressing
Putsade ankbrösten, och snittade lätt på fettsidan. Rev apelsinskal, saltade och pepprade, och smorde in ankan. Därefter stekte jag ankan i stekpannan på medelvärme, börja alltid med fettsidan, i några minuter.
Hade ställt ugnen på 100grader.
Tog av ankan och sätt den på en plåt, in i ugnen med ugnstermometer.
Efter ca 1 timme i ugnen, då ankan hade nått 60grader tog jag ut den.
Därefter fick ankan vila i minst 20 minuter.

Under tiden förberedde jag dressing, som bestod av honung, fransk senap, olivolja, vatten, salt, peppar och rostade sesamfrön. Allting vispades ihop till en frisk dressing.
Jag la upp faten, la sallad i botten, skivade upp ankan, och sedan ringlade dressingen på toppen.

Det blev toppen.
Till ankan drack vi ett gott vitt vin, Clay Station. Det rekommenderar jag starkt!
Lammet var racks. Dom smorde jag in med färsk rosmarin, efter att jag hade putsat dem. Stekte dem på hög värme och därefter in i ugnen på 100 grader.
Jag tog ut dem vid 58 grader och lät dem vila.
Till lammet servade jag bakad potatis och en sallad med rostade rödbetor och chevre ost.
Lammet smälte i munnen! Gott
Förrätt: Ugnstekt anka på en bädd av sallad med dressing
Putsade ankbrösten, och snittade lätt på fettsidan. Rev apelsinskal, saltade och pepprade, och smorde in ankan. Därefter stekte jag ankan i stekpannan på medelvärme, börja alltid med fettsidan, i några minuter.
Hade ställt ugnen på 100grader.
Tog av ankan och sätt den på en plåt, in i ugnen med ugnstermometer.
Efter ca 1 timme i ugnen, då ankan hade nått 60grader tog jag ut den.
Därefter fick ankan vila i minst 20 minuter.
Under tiden förberedde jag dressing, som bestod av honung, fransk senap, olivolja, vatten, salt, peppar och rostade sesamfrön. Allting vispades ihop till en frisk dressing.
Jag la upp faten, la sallad i botten, skivade upp ankan, och sedan ringlade dressingen på toppen.
Det blev toppen.
Till ankan drack vi ett gott vitt vin, Clay Station. Det rekommenderar jag starkt!
Lammet var racks. Dom smorde jag in med färsk rosmarin, efter att jag hade putsat dem. Stekte dem på hög värme och därefter in i ugnen på 100 grader.
Jag tog ut dem vid 58 grader och lät dem vila.
Till lammet servade jag bakad potatis och en sallad med rostade rödbetor och chevre ost.
Lammet smälte i munnen! Gott
Comments